2024 LGS’ye Girecek Öğrenciler İçin Başvurular Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LGS’ye e-Okul üzerinden 29 Mart’a kadar isteğe bağlı başvuru yapılabilecek. Başvuru ücreti alınmayacak.

Başvuru işlemleri nasıl yapılır?

LGS başvurusu 18 Mart Pazartesi günü ile 29 Mart Cuma günü arasında, “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı gerçekleştirilecek. Geçmiş yıllarda otomatik yapılan başvurular bu sene isteğe bağlı olacak. Başvuru ücreti alınmayacak. Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, başvurularını kılavuzdaki formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

LGS sınavı hakkında

-Sınav 2 Haziran 2024’te il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak.

-Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

-Sınavda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 90 soru sorulacak.

-Sınavın birinci oturumu saat 9.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak.

-Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek.

LGS hakkında daha fazla bilgi için:

-Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi: https://www.meb.gov.tr/

-LGS sınav kılavuzu: https://www.meb.gov.tr/2023-lgs-kapsamindaki-merkezi-sinav-kilavuzu-yayimlandi/haber/29321/tr

Exit mobile version